Ontwerper & Signwriter uit Hoofddorp

Het gezicht achter Studio Hemeltjelief
Laura van de Vijver

Sinds 2005 ben ik actief als ontwerper en signwriter.
Hiervan heb ik dit werk 8 jaar heerlijk in Australië gedaan.
Mijn aandacht ging voornamelijk uit naar het wrappen van voertuigen, maar waar nóg meer uitdaging in zit is het wrappen van bijzondere objecten.

Omdat ik heel graag moeder wilde worden ben ik teruggekomen naar Nederland, zodat ik dichtbij mijn familie kon zijn in deze bijzondere fase van mijn leven. Inmiddels ben ik trotse moeder van een heel ondeugend, lief ventje van 6 waar ik graag lekker gek mee doe (zoals hiernaast op de foto te zien is). 

Graag wil ik u verder vertellen hoe ik gepassioneerd ben geraakt door het wrappen
van uitvaartkisten.

 

 

Studio Hemeltjelief Hoofddorp Chayton

Mijn persoonlijke verhaal

In september 2020 ben ik mijn grote liefde Florien, verloren aan de gevolgen van een hersentumor.

Vlak na haar overlijden kreeg ik de aanvraag voor het wrappen van een grafkist. Deze moest volledig voorzien worden van een zonnebloemprint. Dit was een heftige opdracht zo vlak na het overlijden van Florien.

Na wat twijfels besloot ik de opdracht aan te nemen en al vrij snel kwam de passie naar boven om van deze grafkist het allermooiste te maken. En dat heb ik gedaan! Tijdens het wrappen van de uitvaartkist was ik in mijn gedachten bezig met de persoon waar de kist voor was: wie komt erin? Wat voor leven heeft hij gehad? Hoe oud is hij geworden? Is dit ontwerp precies wat hij wilde? Wat zal het mooi zijn op zijn uitvaart!

Het haalt het grauwe direct weg. Het heeft zo’n indruk op mij gemaakt om zoiets waardevols voor iemand mogen te maken, dat ik het niet los kon laten en al snel wist: dit wil ik voor mensen doen! Voor de persoon waar de uitvaartkist voor is, maar natuurlijk ook voor de nabestaanden want zij moeten door.

Een fijne herinnering aan de uitvaart van uw dierbare

Wat ik wens. Ik wil het hart verwarmen voor de nabestaanden die net een dierbare zijn verloren. Ik wil iets kunnen bijdragen om het afscheid er anders uit te laten zien, dan een standaard uitvaart. 

Eentje waar u naar terug kunt kijken; dit hebben we samen mooi gedaan. Dat geeft u een fijn gevoel en mij een fijn gevoel omdat ik u daarbij heb mogen helpen. Zo hebben wij dit zelf ook ervaren door wat unieke elementen toe te passen aan de uitvaart. Het werd precies zoals Florien was en waar ze zo van hield. Het was niet alleen verdrietig maar ook heel mooi zoals we dat samen met elkaar hebben mogen doen. Het geeft een voldaan gevoel en een fijne herinnering. Zo’n fijne herinnering heeft mij ook enorm geholpen tijdens het rouwproces. Dat hoop ik mee te kunnen geven.

Florien was ontzettend geliefd en heel creatief. Ik betrap mijzelf er soms op dat sommige van haar creativiteiten in mij voortleven. Dan denk ik; “hey dit deed Florien ook altijd”. Daar ben ik heel dankbaar voor, dat is echt een cadeautje. Deze passie heb ik aan haar te danken. Ik hoop dat ik veel mensen mag helpen bij een onvergetelijke uitvaart.

Ik hoop dat ze mij altijd zal blijven inspireren

Studio Hemeltjelief  |  Laura van de Vijver  |  Hoofddorp  |  0619135536  | laura@studiohemeltjelief.nl