Blog

Een aantal bijzondere momenten die ik mocht meemaken

uit mijn portfolio

Milou-Verhoof-euthenasie-grafkist-psychisch

Milou

Lieve Milou

Een aantal maanden geleden werd ik door de moeder (Mireille) van Milou benaderd.
Ze waren voor Milou (net 17jr) ideeën aan het maken voor haar grafkist. Ze wilde graag een witte grafkist met gouden vlinders en een foto van Milou met haar lievelingshond Puck.
Toen ik de foto had ontvangen heb ik een ontwerp gemaakt. “Wowwwwwww” was de reactie hierop.
Mireille vroeg of ik samen met Milou bij hun thuis de deksel wilde komen wrappen. Natuurlijk wil ik dit komen doen. Samen met Boy Hazes Fotografie, die echt fantastisch mooi werk heeft gemaakt, zijn we een middag naar Bavel gegaan. Een klein beetje nerveus was ik, ik wist niet hoe de sfeer thuis zou zijn. Maar ik werd heel liefdevol ontvangen door dit mooie en warme gezin. Waardoor het gelijk heel ontspannen voelde. Na het eten van ons kersenbroodje zijn we naar de grafkist gegaan. Met geweldige hulp van haar broer Daan heeft Milou de hele deksel zelf gewrapt. Waarna ik de afwerking deed. Hoe bijzonder is het dat we dit met elkaar hebben kunnen doen.
Prachtig is het geworden, precies zoals Milou het wilde. Zo bijzonder dat ze dit zelf heeft gewrapt en zo professioneel als ze dit gelijk oppikte.
Wat was je trots op je eigen kist lieve Milou. Jouw laatste warme bedje die voor jou “rust” betekende waar je zo naar verlangde stond nu klaar voor jou.
Van dichtbij zag ik maar heel even wat psychisch lijden is en hoe belangrijk steun maar vooral luisteren hierin betekent. Zoveel respect en liefde van dit gezin voor zo’n enorm zware maar dappere beslissing. Dit verhaal heeft mij en vele andere enorm geraakt.
Milou was de eerste minderjarige in NL die euthanasie heeft kunnen krijgen omdat ze uiteindelijk werd gehoord 🤍💛
Voor Milou hebben we ook een prachtige GrafsteenCover gemaakt. 
OML-Over-Mijn-Lijk-Wrappen-Tattoo-televisie-tv-Jeffrey-Kleijn

Jeffrey Kleijn

Daar stonden we dan eind juli..

Net met jouw “lieftallig” gezinnetje zoals jij het noemde, jouw eigen grafkist gemaakt. Een grafkist die we vast klaar gingen maken voor het programma Over mijn lijk waar je aan mee deed, maar zeker niet om al klaar te hebben voor gebruik. Want jij, stoere sterke beer met een houding van; mij krijg je niet zomaar omver, was daar nog helemaal niet klaar voor..
Toch werd je ineens flink te grazen genomen en moest de grafkist met jouw middelvinger tegen de kanker eerder onder het bewaardoek vandaan gehaald worden dan verwacht.
Een paar dagen van te voren ben ik nog even bij je kist geweest om te kijken of alles nog perfect zat. Hij stond daar helemaal klaar voor jou.
Rust zacht Strijder! En alle liefde naar Trudy Max & Merel
Dank jullie wel voor de lieve woorden 🤍
“Goedemorgen Laura, Nogmaals super bedankt voor het maken en ontwerpen van de kist echt vet!!!!

Ben er zo blij mee 🥰 🔥” Jeffrey Kleijn

“Lieverd, echt wij zijn blij met wat jij voor ons betekent hebt en hoe jij Jeff z’n wensen hebt gelegd in de kist. Weet hoe dankbaar wij zijn/ waren” Trudy Kleijn

Dit was wederom een enorm bijzonder project wat we met een liefdevol samenwerken tot stand hebben kunnen brengen naar de wensen van Jeffrey & Trudy. Samenwerken met de juiste mensen om weer zoiets unieks en bijzonders tot stand te laten komen is echt fantastisch. En alles valt dan precies op z’n plek. Weer eentje om nooit te vergeten. Dank jullie wel 😊❤️
Gino-limburg-leger-camouflage-kerkrade

Gino

Kleine jongen…

1,5 week geleden kom ik thuis van een heerlijk lang weekend weg met mijn kleine ventje. Waar ik tussendoor constant het nieuws in de gaten heb gehouden of jij al gevonden bent..
De telefoon gaat.. ik word gebeld voor een aanvraag van het wrappen van een grafkist. 

Het is voor Gino klinkt er door de telefoon.


Mijn benen beginnen te trillen. Alles waar ik zo in meeleef heb ik ineens LIVE aan de telefoon.
pppfff wat heftig en dichtbij, ik kan het niet geloven.
Wat een enorme eer.

Ik krijg de wensen van de familie door.
Na het afsluiten van het telefoongesprek komen er tranen, dit kan niet waar zijn. Nooit aan gedacht dat ik dit mocht gaan doen. Wat een eer. Ik ga het allermooiste voor je maken lieve kleine jongen.
Leger en camouflage, daar hield je van. Daar zou ik 200 punten mee scoren. Maar ook van Fortnite en grote wagens, als die erop komen zou ik 1000 punten scoren. En daar ging ik voor! 

Jouw familie was gelijk helemaal blij met het ontwerp.
Bij het opmeten van de kist zie ik dat er 3 lijsten boven op de deksel zitten.

hum… dat is niets om te wrappen en ik besluit de lijsten, de grepen en de knoppen te laten spuiten in een tint uit het ontwerp.

De volgende dag kwam ik wrappen. Ik wist even niet hoe ik de deksel met de lijsten ging wrappen.
Waar zou ik beginnen en ik wil dat het beeld doorloopt.
In mijn gedachten heb ik heb jou gevraagd mij hierbij te helpen en dat heb je gedaan!
Het is zooo goed gelukt 😇 Hij is perfect!!

Het is echt mijn master piece geworden, voor jou.

Het enige wat ik nog zo graag wilde doen is mijn master piece aan jouw familie schenken.
Lieve Barry met zijn stoere wagen heeft jouw grafkist naar jouw familie gebracht.
Hij heeft Gino nummerplaten laten maken en is nog een keer terug gegaan om als volgauto met jouw familie te mogen begeleiden.
Hij heeft alles uit een groot hart gedaan ❤️


Het vervoer, de kist, het spuitwerk, de prints, de kaarten, het wrappen van de kist, alles is geschonken uit liefde voor jullie 💕
Iedereen probeerde zo hun medeleven bij te kunnen dragen het was de mooiste samenwerking.
En zo hebben we jouw familie toch nog even kunnen laten opleven.


Rust zacht kleine lieverd 🤍
Grafkist-Koen-Kunst-tekeningen-bijzonder-uniek-doodskist

Koen

Dan word ik gebeld…

..door Philia Uitvaartbegeleiding met de vraag of ik de grafkist van een jonge jongen wil wrappen met zijn eigen tekeningen.

Reuzen benieuwd ben ik naar de tekeningen en wacht tot ik ze ontvang. Daar zijn ze, ik bestudeer ze allemaal want Wow wat is er veel te zien, en kan er naar blijven kijken om steeds meer te ontdekken in zijn werk. En dat is voor mij; een echte kunstenaar.

Ik krijg te horen dat de jongen al in de grafkist ligt. Dit kan eigenlijk niet ivm met de grepen, maar daar hebben we iets op verzonnen. Hier heb ik wel hulp bij nodig, dus mijn vriendin waarmee ik al eerder de grafkist van haar vader heb gewrapt gaat mee.

Toch een beetje nerveus komen we aan, worden naar de kamer in het crematorium gebracht en daar staan we dan. In een kamer helemaal huiselijk gemaakt met al zijn eigen spulletjes, zijn tekenwerk overal, een grote mand met allemaal bijzondere sokken, speciale sneakers, een lichtgevende festival wandelstok en nog veel meer.…en daar lig jij, veelste jonge mooie knul.

Je moeder komt er ook aan en krijgt tranen, we doen even met haar mee, want dit is niet niks. Dit komt echt wel aan. Wat is dit verdrietig. Wat een ongelofelijk lieve familie is dit en wat zijn het sterke mensen.

Je eigen KunstKist is echt prachtig geworden. Daarbij hebben wij nog maar liefst 320 aanstekers met stickers van jouw kunstwerk gemaakt voor de uitvaart.

Wat een eer dat ik dit mag doen, en zo zelf mag ervaren van zo dichtbij hoe ontzettend dankbaar deze mensen waren met de wrap die zo past bij jou.

Rust zacht bijzondere jongen 🤍

Davion-tekeningen-wrap-grafkist-unigra-kind-jongen

Davion

17 jaartjes jong werd je maar…

Om een skelet op een doodskist te zien geeft misschien als eerst een kille indruk maar dit is niet zomaar een skelet, dit is zijn eigen kunst, zijn eigen werk. En als je dit weet dan is deze grafkist toch bijzonder mooi en zelfs warm?
Een lieve jongen die hele opmerkelijke digitale tekeningen maakte. En van dit unieke werk van jou mocht ik een ontwerp maken. Dit zijn voor mij de meest persoonlijke grafkisten. Ik mag een ontwerp maken met de kunst van degene voor wie de grafkist is en dat waardeer ik echt enorm.
Het contrast van zwart en wit op hout was echt ontzettend mooi.
Voor het eerst dat ik dit type grafkist mocht verzorgen. Om de print zo mooi mogelijk om de deksel heen te krijgen, heb ik de deksel op 2 stoelen gezet. Zelf ben ik onder de deksel gaan zitten, om zo de randen ook aan de binnenkant strak af te werken. En om het af te maken heb ik nog wat losse kunstwerk stickertjes erbij gemaakt 😊
Rust zacht lieve kunstenaar 🤍
panter-grafkist-diva-panterpint-over-de-top-amsterdam-speciaal

Linda

Speciale PanterKist.

Linda had op mijn site de PanterKist gezien en wilde voor zichzelf zo graag een panter of tijger grafkist.
Linda werkte zelf in de uitvaartwereld en wist daardoor precies wat ze wilde voor haar eigen uitvaart.
Ik had wat tijger en panter ontwerpjes gemaakt maar haar collega vertelde mij wat voor een Amsterdams, over de top, diva typetje Linda was.
En daardoor wilde ik er toch nog een ander ontwerpje achteraan sturen. Dat is het ontwerp waar ze echt helemaal blij mee was.
Zo is dit extravagante ontwerp, helemaal passend bij Linda tot stand gekomen. Helaas lukte het niet om zelf bij het wrappen aanwezig te zijn maar heeft ze de grafkist nog wel op de foto kunnen zien toen het klaar was.
Hoe meer je hoort over iemand hoe meer je, betrokken voelt en meeleeft in het hele proces en zo ook bij Linda tot die laatste woensdag.. Rust zacht bijzondere vrouw 🌟🤍 🐆
John-Deer-uniek-grafkist-doodskist-speciaal-bijzonder

Mark

Lieve dappere Mark...

Pieter Dekker mailde mij ’s avonds of ik een John Deere grafkist wilde maken. De beste vriend van zijn zoon was onder zijn eigen tractor gekomen. Mark Timmerman. Dit is echt enorm verdrietig. Ik heb gelijk een aantal ontwerpen gemaakt en de volgende ochtend kwam ik de grafkist wrappen. Er werd gevraagd of de vrienden van Mark mochten komen kijken. Natuurlijk mag dat! Ik zei; ze mogen mij ook helpen als ze dat willen. Toen ze dat hoorde, kwamen ze gelijk. Wel 7 geweldige jonge mannen van ongeveer 20 jaar. De jongens vertelde hoe ontzettend gek Mark op de John Deere tractoren was. Hij had net de dag ervoor nog zijn nieuwe 6215R naar huis mogen rijden. Ik heb ze zoveel mogelijk bij het proces betrokken en zelf laten doen. Ze vonden de grafkist echt prachtig. Ze spraken over het verzamelen van de foto’s. Ze kwamen het bloemstuk laten zien waar een speelgoed john Deere tractor in was verwerkt en vertelde hoe ze zelf de rouwauto’s gingen rijden op de dag van de uitvaart. Ook vertelde ze dat ze zo graag een drone opname wilde laten maken en hoe ze de kosten samen wilde delen. 
Deze jongens zijn echt goud waard! Wat hebben ze hun best gedaan! Fantastische vrienden om echt trots op te zijn! Hoe ze over hun lieve vriend spraken, liet blijken wat voor een geweldige jongen Mark moest zijn geweest. Wat was het fijn om dit samen te mogen doen. Van het weekend was ik naar een klein dorpje in Groningen en bij elke tractor die ik zag moest ik aan Mark en zijn nabestaanden denken. Een tractor zal nooit meer hetzelfde zijn.. Rust zacht dappere jongen 🤍
#uitvaart #tractor #metliefdegemaakt #rouw #verdriet #samen #echtevrienden #trots #boeren
grafkist-wrappen-kinderkistje-unicorn-vlinder

Unicorn

soms is een tekst helemaal niet nodig en kan je alleen maar je best doen om het allermooiste te maken..

rust zacht lief klein meisje 💕 🦄 🌈 🦋

#rouw #meisjes #unicorn #regenboog #lief #liefde #uitvaart #roze #wolken

• Zeer tevreden families

• Service binnen 12 tot 24 uur

• Meest persoonlijke uitvaart

• Ecologisch verantwoord

Bent u geïnteresseerd?

Neem dan gerust en vrijblijvend contact met mij op.

Studio Hemeltjelief  |  Laura van de Vijver  |  Hoofddorp  |  0619135536  | laura@studiohemeltjelief.nl